Mumyak.com’dan Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği’ne Destek

Mumyak.com’un,
BGD’nin Bebek Şenliğindeki standına özel tasarladığı ürünlere bakmadan gününüzü tamamlamayın

Mum severlerin öncelikli adresi Mumyak.com, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Bebek Şenliğinde yer alacak BGD’ye (Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği)  bağışladığı ürünleri ile barınaklardaki kedi ve köpeklere destek olmayı amaçlıyor.

Mumyak.com, 13-14-15 Haziran 2014’de Bebek Parkı’nda yapılacak olan Bebek Şenliğindeki BGD standı için özel olarak tasarladığı ve eş zamanlı olarak www.mumyak.com online alışveriş sitesinde satışa sunacağı kedi ve köpek temalı ürünler ile BGD’ye destek olmak isteyen hayvanseverleri bekliyor.

Şu ana kadar pek çok kedi ve köpeğe BGD aracılığı ile ameliyat ve mama desteği veren Mumyak.com, “İyiliğe bir mum yakmak bir tık ötenizde!” sloganına sizleri de bekliyor.

www.mumyak.com


BGD Manifestosu

BGD sahipsiz, terk edilmiş, muhtaç hayvanlar ile barınaklar/bakım evleri ve rehabilitasyon merkezlerine yardım amaçlı kurulmuş bir sivil toplum örgütüdür.
BGD’nin felsefesi “hayvanlara yasam hakkı” temeli üzerine inşaa edilmiştir. Sahipli veya sahipsiz evcil veya yaban hayat süren tüm hayvanların, insanlar kadar yasam hakkı vardır ve bu, hayvanların doğuştan kazandığı bir haktır.
BGD, başta itlaf olmak üzere, her türlü işkenceye, hayvan markacılığına ve ayrımcılığa karşı bir duruş sergiler.
BGD, hayvan haklarından söz ederken insan haklarını göz ardı etmez. 21. yy’nin yükselen değeri olan çevre bilinci ışığında sahipsiz sokak hayvanları sorununa çözüm bulmayı ve çözüme ortak olmayı hedefler. Kamuoyunda hayvan hakları bilinci oluşturmak ve hayvan sevgisi aşılamak BGD’nin uzun vadeli hedefleri arasında yer alır.
BGD, hayvan haklarından söz ederken üye ve destekçilerini “HAYVANSEVER” olarak tanımlamaz. BGD üyeleri birer “hayvan hakları savunucusu”dur ve bu oluşumda esas olan “doğaya saygı”dır.
BGD, sorunların çözümü için önce “iletişim ve uzlaşma” yolunu dener. Bu çabaların sonuçsuz kaldığı noktada karşı bir tavır belirler ve sistematik biçimde belirlediği tavrını sürdürür.
BGD’de “serzeniş” değil “öneri sunmak” esastır. BGD’de kimse gerçekleştirilmesine ortak olamayacağı bir proje sunmaz.
BGD’ye sempati duyan ve bu oluşumda görev almak isteyen herkese uygun bir görev mutlaka vardır. Görev dağılımında esas, uyum ve ekip çalışmasına yatkınlıktır.
BGD, amaç ve ilkelerde uyum sağladığı her kişi ve kurumla işbirliğine açıktır.

BGD, klasik “dernekçilik” anlayışından uzak duran, dinamik ve gelişime acık bir SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ’dür.

Etiketler: ,